30 Nisan 2008 Çarşamba

Facebook Zararları: Facebook Bağımlılık Yapıyor


Facebook Zararları: Face book Bağımlılık Yapıyor
İnterneti bilinçsiz kullanan kişilerin saatlerce bilgisayar başında kaldıklarını biliyoruz. Bu artık tıpta bile yer yerini aldı (bknz internet bağımlılığı). Çocuklardan biliyorum: hergün saatlerce Facebook başından kalkmadan kullanabiliyorlar.

Aslında Facebook'un kullanım amacı belli:
Facebok sitesindeki tarife göre Facebook; insanları arkadaşlarına, çalışan, eğitim gören ve yaşadıkları ortamda yer alan diğerlerine bağlayan sosyal bir araçtır. İnsanlar, Facebook'u kullanarak arkadaşlarına iletişim sağlayabilir, sınırsız miktarda fotoğraf yükleyebilir, link ve videoları paylaşabilir ve tanıştıkları insanlar hakkında daha fazla bilgi alabilirler. (Kaynak: Facebook Türkçe Tanıtımı)

Facebook ile yapılabilenlerin hemen hepsini açtığınız ücretsiz bir blog, msn veya benzeri uygulamaları kullanarak gerçekleştirebiliyorsunuz. Facebook uygulaması sizi her bakımdan kendine bağlıyor. Örneğin, size birisi mesaj gönderse email hesabınıza Facebook'ta mesajınız var diyor. Size mesajın kopyasını vermiyor. Birisi sizi grubuna davet etse Facebook'tan falanca sizi grubuna davet etti diyor. Eğer çok kullanıcılı gruplara üyeyseniz kartopu misali artık iş dayanılmaz hal alıyor. İş amacından sapıyor bir başka internet bağımlılığı halini alıyor.

Facebook Kullanıcılarının dikkatine..
Kaynak: Facebook

Hiç yorum yok: