30 Nisan 2008 Çarşamba

Facebook ve MySpace Karşılaştırma,Öğretmenler için Facebook Uygulamaları


Facebook ve MySpace Karşılaştırma
Kaliforniya Üniversitesi'nden (Berkley) araştırmacı Danah Boyd, sosyal ağlar üzerine yaptığı 6 aylık çalışma sonucu Myspace ve Facebook hakkında bir takım göstergelere ulaşmış.
Araştırmada Myspace ve Facebook kullanıcılarının profili karşılaştırılmış. Danah Boyd; Myspace kullanıcıların gelir seviyesi düşük ailelerden gelen ve Facebook kullacılarına oranla daha genç bir profile sahip olduğu; Facebook üyelerinin de kolej ve kolej öncesi daha eğitimli bir kitleye hitap ettiği sonucuna varmış. Bizdeki fakir genç zengin kız modeli (MySpace Is Bart, Facebook Is Lisa).

Aşağıda haberin orijinali var:
MySpace Is Bart, Facebook Is Lisa

By Katherine Noyes
TechNewsWorld
06/26/07 3:06 PM PT

MySpace tends to attract younger teens from lower-income families, and Facebook draws college and college-prep crowds, according to a recent report by Danah Boyd, a researcher at the University of California, Berkeley. Some of Boyd's observations are to be expected, as Facebook started off as a Web site for college students.



Öğretmenler için Facebook Uygulamaları

Öğretmenler için Facebook Uygulamaları
Lookabee, öğretmenlerin kendi Facebuk uygulamalarını geliştirmeleri ve öğrencileriyle iletişimi sağlayabilmeleri için bir platfom geliştirdi. Bu pilot çalışma, box.net ilk geliştiricilerinden James Levy tarafından yürütülmekte. Bu uygulamalar sayesinde öğretmenler ödevlerini, notlarını vs Facebook aracılığıyla verebilecek. Sistem box.net'in dosya paylaşım sisteminden esinlenerek geliştirilmiş. Box.net sistemi sayesinde öğrenciler öğretmenlerinin paylaşıma açtığı dosyaları indirebiliyorlar.

Facebook içindeki sosyal ağ sayesinde öğrenciler ve eğitmenler arasında mesajlar ve sorular gidip gelecek. Herbir Facebok uygulaması öğretmen için özelleştirilmiş olup, Widgetbox ve Clearspring gibi uygulama geliştiricilerinin standartlarını takip ediyor. Fakat Lookabee'nin eşsiz yaklaşımı sayesinde reklam ve metrik raporları konusunda daha az araca ihtiyaç olacak gibi gözüküyor.

Haberin İngilizce Orijinali:

Lookabee’s Facebook Apps for Teachers
Lookabee has also launched a platform for teachers to create their own Facebook applications to keep in touch with students. This pilot program is being spearheaded by James Levy, a former developer for Box.net. The applications will enable teachers to hand out homework assignments, class notes, etc. It’s built off the Box.net file-sharing system, which is an easy way for teachers to provide documents that can be downloaded by students.

The network within Facebook allows discussions and questions to be sent back and forth between students and teachers as well. Each Facebook application is custom made for the teacher, and follows the lead of other application developers like Widgetbox and Clearspring , though Lookabee’s niche approach makes it less likely to need additional tools like advertising options and metrics reports.

Hiç yorum yok: